Åsikt om kvinnor (och män) som skaffar barn utan partner

Jag känner och anser att de är otroligt egoistiska (inte bara själviska eller självupptagna/självcentrerade utan främst styrd av rädsla)!
Speciellt om de har psykisk ohälsa på grund av sin ofrivilliga barnlöshet. Även om det skulle bli bättre, att den psykiska ohälsan skulle försvinna, känner jag att det är en stor tombola för barnets skull! Det känns som en stor önskan om quick fix att skaffa barn helt själv och att det magiskt blir bättre för kvinnas psykiska hälsa! Även om jag är medveten om att det fungerar väldig bra för många att vara ensamstående förälder, så har jag ändå en oro för barnets skull att den ensamstående föräldern av någon anledning ska hamna i en situation hen inte kan ta hand om barnet (eller barnen i vissa fall).
 
Även om föräldern har både anhöriga och närstående som kan ställa upp när det krisar, kan man inte lita på att de alltid gör det. De kan ha sin egna problem eller kris att ta hand om!
 
Visst det kan även hända i parrelation, att ena föreldern lämnar eller dör, inte hjälper till och tar sitt ansvar etc.
 
Är ju inte helt emot, tycker det är bra att det finns alternativ, och att var individ har rätt att ta beslut som de anser är bäst för dem. Och finns ofta lösningar när problem och kris skulle uppstå. 🙂
I huvudet på Kexet | Budskap, Inställning/Attityd, Känslor, Psykisk ohälsa, Redogörande, Tankar, Upplysning | |
Upp