Styrka är att våga vara sårbar

Jag är som mest sårbar när jag pratar om mina känslor, tankar och upplevelser.
Försöker någon tillrättavisa, korrigera eller förkasta mig om det jag känner, tänker eller upplever är det en stor kränkning/förolämpning och respektlöshet för min integritet.
 
Jag är som mest sårbar när jag öppnar upp och pratar om mina tankar, känslor och upplevelser.
Det gör inte jag med vem som helst! Oftast har jag endast gjort det med en kurator. Någon med tystnadsplikt. Jag har svårt att lita på någon som inte arbetar inom vården eller liknade.
 
Det är många gånger som jag privat, utanför vården, öppnat upp och varit ärlig om det jag tänker, känner och upplever, och fått skit, blivit reprimerad, dömd och fördömd - istället för att förstå mig, kommit med öppna frågor så att personen jag öppnat upp mig för förstår mig, och inte dömer eller fördömer mig så att jag kanske (enligt den jag öppnat mig för) tänker, känner eller upplever bättre eller beteer mig bättre.
 
 
 
Jag slutade förklara mig själv när jag insåg att människor förstår bara från deras nivå av uppfattning (erfarenheter, vad de i tillfället vet och förstår sig på).
 
Jag håller mycket inom mig eftersom jag har svårt att förklara, samt hitta människor som förstår.
Därför jag öppnar mig här i bloggen istället!
 
Iband har jag varken svar på en fråga eller lösning på ett problem och är inte intresserad av att någon annan kommer med eventuella svar, oombedda tips eller råd! Jag vill att hen hjälper mig istället att komma fram till svaret eller lösningen själv genom öpnna frågor som får mig att tänka till själv!
Öppna frågor;
"Vad...?"
"Hur...?"
"Berätta..."
 
För mig är det är det svårt att finna mig i att någon inte lägger band på sig. Att inte tänka efter före. Att släppa på kontrollen och skita i konsekvenserna som kan komma efter.
Att inte ha diciplin på sig själv - att tänka efter före.
 
För mig är det oacceptabelt att skylla ifrån sig, sitt beteende på andra eller omgivningen.
Du valde att tappa kontrollen och släppa efter på tygeln. Nu är du tvungen att ta konsekvenserna, och absolut nödvändigt att ta ansvar ditt beteende!
 
Och ja, jag vet: vi är bara människor - ibland tappar även jag kontrollen, har inte full koll, är omöjlig att ha att göra med m.m.
I huvudet på Kexet | Bikt, Bild, Budskap, Insikt, Inställning/Attityd, Känslor, Självkännedom, Tankar, Upplysning, Visdomsord | | Kommentera |
Upp