Irriterad, arg och frustrerad

Fett less på folk som "bryr sig" och vill vara "mån om" mig, det irriterande av allt är att jag tror att i stunden när folk kommer med de oombedda tipsen och råden så bara kan jag låta det passera, men nej, jag blir frustrerad och förbannad långt efteråt!!! 😡
 
Låt mig vara och sköta mitt!!! 😠 
 

 
Och sen har vi ju hela grejjen med förhållanden... 😒
Jag har väldigt lite hopp eller tro (eller vad man nu ska kalla det) om att ingå i nått längre förhållande igen. För jag ser så många där ute som missförstår och misstolkar varandra (och är taskiga på varandra och gör slut därför).
 
För som John Gray säger: "Kvinnor förväntar sig felaktigt att män ska reagera och uppträda som kvinnor gör, medan män fortsätter att missförtå vad kvinnor verkligen behöver."
Jag menar också att det är många män som också förvänar sig felaktigt att kvinnor ska reagera och uppträda så som män gör, och att kvinnor inte heller vet vad som motiverar män till bra beteende, och grunden till vad kvinnor anser till dåligt beteende. It works both ways!!!
 
Och det är många som inte heller förstår att bli förälskad är en passiv och spontan händelse, och för att behålla glöden med någon i ett förhållande krävs det att båda partner dagligen anstränger sig.
Den spontana glöden dör ut efter mellan två månader och två år, efter eller när den spontana glöden försvinnit och vi vill ingå i en tvåsamhet så måste vi välja att jobba på glöden med den människa vi valt (eller så gör vi slut).
 
Att gå runt och tro att vi alltid kommer att ha den spontana glöden glödande i ett förhållande och att det inte krävs någon ansträgning att behålla kärleken är bara naivt, och grundar sig på en grov okunskap om hur förhållanden verkligen fungerar!
Och ibland räcker det inte med att en av personerna vet vad som krävs att behålla en tvåsamhet, oftast krävs det av båda partnerna att veta vad som krävs och hur det ska göras!
Jag är övertygad om att vissa separationer skulle undvikas bara om en eller båda parner var villig att få och/eller öka på kundskap om vad och hur romantiska förhållanden behålls!
 
Visst, det kan också vara låg självkänsla, ovanor, svartsjuka, beroende och missbruk och/eller andra peronliga problem som spelar in när ett förhållande totalt krachar - framför allt otrohet, och då inte bara fysisk otrohet.
 
Det finns en hel uppsjö av kundskap att få - vad det än gäller! Videor på youtube, DVDer, böcker, föreläsningar och seminarium, kompendium, skolor och kurser, diskussioner med olika människor samt terapeuter m.m.
 
Att det inte finns fakta och kundskap att få i dagens sammhälle är lögn.
Att inte vilja ta ansvar och/eller inse att vi har ett ansvar och en personlig utveckling inom alla områden i våra liv är en barnslig och vidrig inställning/attityd, och jag vill absolut inte ingå i ett romantiskt förhållande med en sådan person (igen)!
I huvudet på Kexet | Bikt, Budskap, Insikt, Inställning/Attityd, Känslor, Redogörande, Tankar, Upplysning | | Kommentera |
Upp