Jag är uttråkad..

 
Detta skrev jag alltså för ett år sedan. Känner fortfarande lika, även om jag har en kontaktperson nu också.. Vill ha mer personer som jag GÖR saker och ting med, oftare än vad som idag sker. Samtidigt är jag rädd för att det kan bli för mycket så att jag blir överstimulerad fort och mitt i, typ.
 
*   *   *
 
Oftast är det som är lätt för dig utan disgnos eller inte har sociala svårigheter; svårt för mig.
Att säga till mig att "det är ju bara människor" eller "säg det bara" är intolerans mot mig som person och min diagnos.
 
Jag har svårt för att veta hur jag ska betee mig och vad jag ska säga till personer jag inte känner och/eller de inte känner mig.
 
För mig är det otänkbart att bara säga saker och ting rakt ut utan att ens tänka igenom vad jag vill säga och framförallt hur jag vill säga det.
 
Jag vet att det har betydelse; vad och hur jag både beteer mig och säger saker och ting!
 
*   *   *
 
Ofta har jag svårt att veta om det är mitt personlighetsdrag (HSP) eller om det är min diagnos (atypisk autism) som ställer till det för mig.
 
Jag tänker och analyserar för mycket.
Mitt personlighetsdrag (HSP) gör så att jag gör det mer på djupet. Min diagnos (atypisk autism) kan göra det svårt att organisera (och jämt fördela) dessa tankar.
I huvudet på Kexet | Bikt, Bild, Citat, Insikt, Inställning/Attityd, Känslor, Psykisk ohälsa, Redogörande, Tankar, Upplysning | | Kommentera |
Upp